titulní strana > zpráva ecomonitoru
Další zprávy ecomonitoru:
8.8.2016 01:10
15.4.2016 15:55
9.3.2016 01:27
4.3.2016 12:14
1.3.2016 01:37

Online diskuse
Datum:6. 6. 2011
Název: to by mě zajímalo, kde novináři našli rovnítko mezi zdravou výživou, o které je řeč v těle článku a
Autor:V.J.
A co by ne? Jeden velmi zajímavý výzkum jasně ukázal, že placebo efekt není otázka toho jestli člověk je nebo není placebo-reaktant, ale do jaké míry jím je - tzn. VŠICHNI alespoň částečně reagují na placebo, i když si spousta lidí bude myslet, že to není pravda. Tohle samozřejmě není placebo efekt, ale podstata bude stejná a není moc věcí subjektivnějších než posuzovat chuť něčeho.

Jenže taky na tom nejspíš něco bude ... my máme (a dá to práci, ale vyplatí se to) zahradu, takže teď zrovna si užívám jahod, které se dají jíst (2x jsem zkusil ty z supermarketu co jsou šíleně drahé ... a prskal jsem ještě týden). Maliny to samé, ty obchodní, to je hnus co se s těmi na zahrádce nedá porovnat. Měl jsem chuť na maliny a za cenu pomalu zlaté cihly jsem dostal něco co chutnalo jako kus umělé hmoty. Při takových standardech by ty "zahradní" musely stát tak 50 Kč za bobuli. Ne u všeho to takhle dopadá, třeba u jablek mi ty rozdíly nepřijdou tak velké, ale česnek, jahody, brambory a maliny z obchodu to je dost hrůza. Biopotraviny jsem ze zvědavosti zkusil dvakrát a chutnali mi trochu víc, ale bylo to kiwi a jablka.

PS - Ten titulek trochu zavádějící je, ale v podstatě je podle mě jedno jestli jde o posedlost "zdravým stravováním" (se sklony k hypochondrii) nebo o "posedlost jíst něco k přírodě šetrného" (se sklony k záchraně planety). Obojí je užitečné, ale když se to přežene, tak je to katastrofa.
 
Reagovat

Zpět na diskusi


< zpět na titulní stranu

Reklama