|
titulní strana > zpráva ecomonitoru
|
Další zprávy ecomonitoru:
8.8.2016 01:10
15.4.2016 15:55
9.3.2016 01:27
4.3.2016 12:14
1.3.2016 01:37
|
Datum: | 10. 6. 2011 |
Název: | to by mě zajímalo, kde novináři našli rovnítko mezi zdravou výživou, o které je řeč v těle článku a |
Autor: | nii |
No - porovnáváte ne úplně porovnatelné. Pokud si vezmete běžné zdroje potravin ve městech - tedy supermarkety a běžná zelinářství, tak často skutečně nabízejí zeleninu, která chuťově neodpovídá "opravdické" zelenině ani v sezóně - přinejmenším u supermarketů je to dáno charakterem jejich dodavatelských řetězců a požadavky na to, jak dlouho mají rajčata vydržet v obchodech, než se zkazí. Tomu odpovídají požadavky na sklizeň, které jsou jiné, než když vám jde o chuť. Podle mých pozorování je u bio-potravin větší pravděpodobnost, že budou sklízeny právě s ohledem na chuť, než s ohledem na trvanlivost. Nejde tu ani tak o to, že je to "bio", jako o to, že "bio" je obvykle chápáno jako (v marketingové řeči) "prémiová potravina" a tam jsou priority trochu jiné. Potraviny "od sedláků od silnic"/ze dvora jsou sklízeny "na chuť" téměř výhradně. | |
Reagovat |
E-mail: | |
Název: | |
Text: | |
|